רובנו מתארים איש עם תרמיל ומקל משוטט בהרים כשאנו שומעים את המילה נווד, אבל מהי נוודות דיגיטלית? האם מדובר באיש עם מחשב על הגב? כמעט נכון, מדובר באדם אשר מחליט שמיצה את חיי המשרד/ מפעל/ בית ספר, או כל מסגרת שבה עבד ולמעשה קיבל תשלום עבור הנוכחות שלו ופחות עבור הפרודוקטיביות שלו, דבר שמתנגש לנו בשאר החיים, כשאני צריכה שעה להתארגן לעבודה ועוד שעתיים נסיעות הלוך חזור לפחות ולפחות 8 שעות עבודה, בזבזתי 13 שעות מחיי על להיות במקום שלא בא לי ועוד צריך להספיק להכין אוכל, לאכול ולשטוף כלים, מה עם אלו שיש להם ילדים? החיים הפכו לחלקנו בלתי אפשריים, הצורך להתחנן ללכת לרופא כי הוא עובד רק בשעה מסוימת בה אני צריכה להיות במשרד, הרצון לנסוע לבקר משפחה ולא לקחת חופש כי אני יכולה לעבוד בלונג דיסטנס ועוד סיבות, כגון חרדה מאנשים או סביבה מסוימת המונעת מחלק לא מבוטל של אנשים איכותיים להצליח בשוק העבודה, הרצון לצאת לחופשה ולשלב בזמן הזה עבודה מבלי שיהיה צורך לבקש חודשיים מראש, הרצון לספונטניות ועוד.
אז למעשה זה להיות בחופשה תמידית תוך כדי עבודה?
אז זהו שממש ממש לא! עבודה זו עבודה וחופשה זו חופשה, אדם שיוצא לנוודות דיגיטלית חייב להבין שהוא צריך לעבוד ולהיות בעל משמעת עצמית ומקום מתאים לעבוד בו, סביבה שיש בה אינטרנט טוב, מחשב וכל צרכיו להפוך את יום העבודה שלו לפרודוקטיבי.
האם נוודות מתאימה לכולם?
לא, כמו כל דבר אחר בחיים, אין דבר שמתאים לכולם בצורה גורפת, בפוסטים הבאים אסביר יותר על מקצועות בנוודות דיגיטלית וגם למי הסגנון מתאים.
האם את ממליצה למעסיקים לקחת עובדים מרחוק ואיך לעשות זאת בצורה יעילה?
וודאי יש לכך יתרונות רבים לכל מקום אשר העבודה יכולה להתבצע מרחוק וזה יפתיע כמה תפקידים אפשר לעשות מרחוק ועד כמה זה משתלם למעסיק והעובד, נושא שבקרוב יהיה עליו פוסט שלם אז לנוודים,
אלו שבדרך והמעסיקים שווה לחכות ולעקוב לפוסטים הבאים.
Kommentare